Nieuwsbrief augustus 2023 Huisartsenpraktijk Kalkmarkt

Hierbij de derde nieuwsbrief van Huisartsenpraktijk Kalkmarkt

 

Nieuwe praktijkassistente

Vanaf januari 2023 is Katarina Stuparevic werkzaam in de praktijk als praktijkassistente

 

Griepvaccinatie/pneumokokkenvaccinatie 2023

Op donderdag 19 oktober worden de griepvaccinaties en de pneumokokkenvaccinaties gegeven

Locatie: Huisartsenpraktijk Kalkmarkt

Adres:    Kalkmarkt 8 1011BD Amsterdam

Vanaf maandag 2 oktober is het mogelijk hiervoor een afspraak te maken. Het maken van een afspraak verloopt via de vaccinatieplanner op onze website www.huisartsenkalkmarkt.nl. De vaccinatieplanner is pas actief vanaf 2 oktober.

Dit jaar ontvangen de mensen geboren 01-1-1957 t/m 31-12-1960 een uitnodiging voor de pneumokokkenvaccinatie

Voor de griepvaccinatie en/of pneumokokkenvaccinatie ontvangt u in de week van 18-09 t/m 22-09 een uitnodiging.

Heeft u vragen over de griepvaccinatie/pneumokokkenvaccinatie stuurt u dan, bij voorkeur, een e-consult om de telefonische belasting zo laag mogelijk te houden. Maakt u hiervoor geen gebruik van het (onbeveiligde) contactformulier via de website.

Inhaalmogelijkheid griepvaccinatie/pneumokokkenvaccinatie: nog niet bekend. De inhaalmogelijkheid maken wij zo spoedig mogelijk bekend via de website.

 

Coronavaccinatie najaar 2023

Geboren 1963 of eerder dan ontvangt u via de GGD een uitnodiging voor de coronavaccinatie. Geboren 1964 of daarna dan ontvangt u geen uitnodiging via de GGD maar kunt u zelf een afspraak maken. Een afspraak maken kan vanaf 16 oktober via telefoonnr: 0800-7070 of via: www.planjeprik.nl. Let op: De coronavaccinatie verloopt via de GGD en niet via de Huisartsenpraktijk.

 

Algemene informatie

 

Huisvesting Huisartsenpraktijk Kalkmarkt

Sommigen van u zijn al op de hoogte. Als praktijk zijn we ons al langere tijd aan het richten op een nieuwe praktijkruimte. Kalkmarkt 8 is een bijzondere locatie met veel geschiedenis maar voldoet niet meer aan de huidige normen en onze wensen.

We zijn op zoek naar een nieuwe praktijkruimte die toegankelijker is voor patienten die slecht ter been zijn en met meer spreek/onderzoek-kamers. Eerder was er geen tijdsdruk en hadden we tijd om te zoeken. Inmiddels zitten we in een lastigere situatie. Onze verhuurder moet, in opdracht van de gemeente, de fundering renoveren en hierdoor moeten wij het pand uit.

We zijn in gesprek met verschillende instanties die ons bij deze moeilijke missie kunnen helpen.

We zullen u op de hoogte houden en mocht u suggesties hebben neem dan contact met ons op via:

 

Reizigersvaccinatie

Het is mogelijk om uw reizigersvaccinaties te halen in het Medical Center for Seaman adres: Kalkmarkt 8 sous. Maak gebruik van het reizigersvaccinatieformulier op de website: www.havenarts.nl of neemt u telefonisch contact op met de praktijkassistente telefoonnr: 020-622907 tussen 10.00-12.45 uur en 13.30-15.00 uur.

 

Inloopspreekuur

Wellicht ten overvloede maar tot nader orde is er geen inloopspreekuur.

 

Bereikbaarheid praktijk

Het kan soms druk zijn aan de telefoon, wij willen u erop attenderen dat het maken van een afspraak ook mogelijk is via onze digitale webagenda. U kunt via de website een afspraak bij de huisarts inplannen. Hiervoor logt u in via de website www.huisartsenkalkmarkt.nl en maakt u gebruik van de link: Patientenomgeving. Via de patientenomgeving is het ook mogelijk herhaalrecepten aan te vragen en niet-medisch dringende vragen te stellen via het e-consult.

Een afspraak gemaakt via de webagenda betreft een afspraak voor 10 minuten. Heeft u langer tijd nodig neemt u dan contact op met de praktijkassistente. Voor het maken van een afspraak is de praktijkassistente iedere werkdag bereikbaar van 9.00-12.30 uur op

telefoonr. 020-6244600. Op dinsdagmiddag is de praktijk telefonisch alleen bereikbaar voor medisch dringende zaken die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten en voor spoedgevallen. Dit in verband met het assistenten spreekuur. Wij verzoeken u bij voorkeur te bellen in de ochtend van 09.00-12.30 uur voor het maken van afspraken.

 

Online afspraak maken

Via de webagenda. Voor het plaatsten van een spiraal of het plannen van een ingreep kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijkassistente. Dit gaat niet via de webagenda.

 

Telefonische bereikbaarheid

Telefoon overdag: 020-6244600

Spoed overdag: 020-6244600 optie 1

Spoed buiten kantoortijden: 088-0030600 de HuisArtsenPost

Onze praktijkassistenten zijn opgeleid in triage. Dit betekent dat zij u vragen stellen over de reden van uw afspraak om op die manier in te schatten of er sprake is van alarmsymptomen/spoed. Ook geven zij telefonisch advies over verschillende klachten.

 

Uitslagen

Bent u door de huisarts verwezen dan is het mogelijk sommige uitslagen in te lezen in uw patientenomgeving. Is de uitslag niet te zien maakt u, na telefonisch contact met de praktijkassistente, een afspraak voor een telefonisch consult met de huisarts.

 

E-consulten

Het aanmaken ven een e-consult verloopt via het patientenportaal en NIET via het contactformulier op de website. Via het patientenportaal is uw medisch inhoudelijke vraag beschermd voor derden.

 

Spreekuur assistente

Bij de assistente kunt u onder andere terecht voor:

  • oren uitspuiten
  • Hechtingen verwijderen
  • Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker (uitstrijkje)
  • Wondzorg
  • Injecties bv prikpil, vitamine-injecties
  • Bloeddrukmetingen
  • Urineonderzoek bij verdenking op een blaasontsteking

 

Werkdagen huisartsen

  • Huisarts L.Viruly aanwezig op maandag en dinsdag
  • Huisarts R.Hogervorst aanwezig op woensdag en donderdag
  • Huisarts A.Jansen aanwezig op woensdag en vrijdag

 

Moet ik naar de dokter?

Twijfelt u of u naar de dokter of huisartsenpost moet, hierbij twee websites die u kunt raadplegen:

 

Het is onze intentie u zo goed mogelijk te helpen. Wij hopen dan ook op uw geduld en begrip bij drukte.

Met vriendelijke groet,

De medewerkers van Huisartsenpraktijk Kalkmarkt